Johan Hedin, Anders Åkesson och Anders Johansson
Centerpartiets Johan Hedin, Anders Åkesson och Anders Johansson Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
Mönsterås

Politiker i Mönsterås vill ta upp dödsolyckan i Fliseryd på riksdagsnivå

Anders Johansson: "Vi har en lucka i lagstiftningen"
0:27 min

Efter den tragiska trafikolyckan i juni där två personer miste livet vill nu centerpartister i Mönsterås få igång diskussionen runt lagar och straff.

Det var en tisdag i slutet av juni som tre personer, ett par i trettioårsåldern och en man i 70-årsåldern, kom körande på en väg utanför Fliseryd i Mönsterås kommun. På släp hade de en gul lekstuga som de just hade köpt.

Plötsligt kom en annan bil körande rakt emot dem i samma körfält, de två bilarna frontalkrockade och två personer dog.

Den 58-årige man, han som kom körande rakt emot dem i samma körfält och som misstänks ha orsakat olyckan, dömdes av tingsrätten i augusti i år för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och olovlig körning till fängelse i fem år.

I veckan sänktes straffet av Göta Hovrätt till 4,5 års fängelse.

Idag presenterar centerpartiet i länet en motion till riksdagen med anledning av händelsen och den presenteras utanför ICA i Fliseryd.

Motionen är underskriven av Anders Åkesson, centerpartistisk riksdagsman i Mönsterås och centerpartiets juridiska talesman Johan Hedin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".