Mönsterås

Dricksvattnet i Fliseryd måste kokas

1:21 min

Mönsterås kommun uppmanar boende i Fliseryds samhälle att koka sitt dricksvatten eller hämta vatten i utplacerad tank. Anledningen är att vattenprover som tagits visar att vattnet inte är tjänligt.

Framför allt rekommenderas vattnet att kokas om det ska drickas eller användas i matlagning.

Enligt kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås, Anders Johansson, är det oklart vad som orsakat problemet med vattnet. Det var ett av kommunens rutinprover som indikerade att det fanns E.coli-bakterier i vattnet.

– Egentligen vet vi inte så jättemycket vad som är orsaken, utan det är ett av våra rutinprover som visar att det finns E.coli i vattnet – och då måste vi agera omedelbart och beslutsamt.

Är vattnet otjänligt?

 – Vi vet inte det, men vi har ett prov som visar på otjänligt vatten. Sedan vet vi inte om det är vattnet som det är fel på eller om det möjligen kan vara provet som det har blivit någon form av kontamination på, det kan vi inte svara på just nu.

En tank med dricksvatten finns uppställd vid skolan i Fliseryd där man kan hämta dricksvatten, uppger Mönsterås kommun på sin hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista