Gotlandsfärja.
Arkivbild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Oskarshamn

Hårt väder på väg mot länet – färjor ställs in

Destination Gotland ställer in söndagskvällens turer mellan Oskarshamn och Visby. Orsaken är hårt väder.

Nu blir det regn och rusk och hårda vindar ett tag framöver. Ostadigt väder drar in över Sverige i helgen och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kuling i mellersta och södra Östersjön, det vill säga kring Kalmar län.

De hårda vindarna drabbar först de södra farvattnen men stannar sedan upp över Östersjön under söndagen. Destination Gotland har därför beslutat att ställa in kvällsturen från Visby till Oskarshamn 16.20 samt vändande tur från Oskarshamn klockan 20.05.

Dessutom kommer det att regna ordentligt, först i söder men sedan alltmer längre norrut i landet. Störst risk för stora regnmängder är det längs med Upplands- och Gävleborgskusten. I delar av Norrland finns risk för blötsnö.

Längre fram i veckan kommer nya regnområden att dra in över landet, men det finns enligt SMHI en chans att vädret stabiliseras till nästa helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".