Tung förlust för Nybro Vikings
Simon Norberg gör 3-1 till Kristianstad i tredje perioden. Foto: Magnus Ekeros
Sporten P4 Kalmar

Första förlusten för Nybro Vikings

Marcus Mellström "Måste jobba ännu hårdare"
2:38 min

Nybro Vikings räckte inte till i den tidigare seriefinalen hemma mot Kristianstad. Gästerna vann med 4-1.

Det kom 1730 personer till den tidiga seriefinalen i hockeyettan mellan Nybro Vikings och Kristianstad, som slutade med Nybro Vikings första förlust.

Det var en tät men snäll match med få utvisningar. Gästerna Kristianstad började bäst genom mål av Fredrik Hansson. Nybro kvitterade omgående, trodde alla men målet dömdes bort pga spelare i målgården. Kvittering kom senare i första perioden när Martin Olsson gjorde 1-1 i power play.

Dom utnyttjar våra misstag
Marcus Mellström

Gästerna Kristianstad tog över spelet lite mer, kontrollerade sin zon på ett bra sätt. När Nybro Vikings väl etablerade ett spel stod en storspelande målvakt Joel Gistedt i vägen. Niklas Lindmark satte 2-1 för gästerna rakt upp i Alexanders Johanssons högra kryss vilket var resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden orkade Nybro Vikings inte riktigt med tunga Kristianstad som satte spiken i kistan dygt halvvägs in i sista perioden. 4-1 gjordes i öppet mål och första förlusten var ett faktum.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".