Johan Wittberg i FBC Kalmarsund-tröja.
Foto: Oscar Anderberg/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Lagkaptenen sågar egna fansen inför derbyt

Johan Wittberg: "Vi har några trogna"
2:55 min

Det väntas mycket publik och bra stämning till derbyt mellan Kalmarsund och Craftstaden. Något hemmakaptenen Johan Wittberg menar inte hör till vanligheterna.

Förra säsongens derby i Oskarshamn mellan Craftstaden och FBC Kalmarsund resulterade i ett nytt allsvenskt publikrekord: 3 275 åskådare. Riktigt så många kommer inte till Kalmar sporthall i kväll för säsongens första derby mellan lagen, men mycket talar för en utsåld hall och runt 1 000 åskådare.

– För det här derbyt har det varit otroligt stort intresse. Det blir nog fullt hus, säger FBC Kalmarsunds lagkapten Johan Wittberg.

Hur är läktarkulturen i innebandy, blir det extra tryck?

– Ibland. Det är lite medgångsfans i Kalmar. Vi har våra trogna 500-600 som alltid tittar, när vi är bra och matcherna är tajta lever de sig med men i kväll blir det nog extra fart.

Men Wittberg får mothugg – av motståndarlagets kapten, Craftstadens Adam Waktel.

– Jag tycker Kalmar har bra fans. De gånger jag har varit i Kalmar har publiken varit okej och de har varit många, så det är alltid trevligt att spela i Kalmar, säger han till P4 Kalmar.

Han tror också att en hel del bortasupportrar kommer ta sig söderut till matchen.

– Vi har ganska lätt att få med våra fans på bortamatcherna, det spelar egentligen ingen roll vilket lag vi möter, de som åker med för liv. Det är klart att det är lite extra borta mot Kalmar så jag tror det kan bli ganska många oskarshamnare där.

P4 Kalmar direktsänder matchen i sin helhet. Lyssna i appen Sveriges Radio Play eller i artikeln här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".