Försäkringskassan. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Centerpartiet: LSS fungerar inte som det är tänkt

Marie Torstensson: Glad att ett parti till är vaket
1:12 min

Efter förra veckans stämma ska Centerpartiet fokusera på frågan om LSS. Det sade Solveig Zander i riksdagens socialförsäkringsutskott när hon på måndagen besökte Kalmar.

Solveig Zander kom till Kalmar för att diskutera assistans till funktionshindrade och för att träffa representanter för olika brukarföreningar som alla kunde berätta om svårigheterna att få den efterfrågade assistansen.

– Lagen om stöd och service, LSS, fungerar idag inte som det var tänkt, säger hon. Och problemen startade efter det att regeringen skärpt formuleringarna i regleringsbrevet som gick ut till Försäkringskassan.

I Kalmar mötte hon bland andra Marie Torstensson från Runtorp som i många år engagerat sig i flera olika brukarföreningar.

– Jag bryr mig inte om vilket parti det är, jag är bara glad att allt fler nu engagerar sig i den här frågan, säger Marie Torstensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".