Rälsbuss på smalspåret och hockeypublik i Virserum
Foto: Leif Johansson / Christian Svensson / Sveriges Radio
Hultsfred

Virserumsfans chartrar tåg – till hockeyderby i division 3

2:09 min

Supporterresor till bortamatcher är inget ovanligt. Men tågresa på smalspåret för hockeyfans från Virserum för match i Åseda är kanske inte så vanligt.

Redan förra året fick Christian Svensson tankar om att chartra ett tåg för Virserums hockeyfans till en bortamatch. Då rann det hela ut i sanden, men nu ska det bli av, när Virserum möter Åseda i division tre.

Det är klart det är extra festligt, det är derby och enkronasmatch i Åseda.

Smalspårsentusiaster hörde av sig till Christian Svensson eftersom de hade hört om liknande event i Stockholm, Göteborg och Malmö. Varför skulle det inte gå i deras egna hemtrakter?

– Det borde ju funka i Virserum och då fanns ju redan min tanke i huvudet, så då sa vi att vi testar och kör, berättar Christian Svensson.

Målet är att minst 30 personer ska hänga med på resan, där är man nästan nu. Resan med smalspårståget riktar sig till alla. Hockeyfans och barnfamiljer, den som vill resa med till Åseda ska också kunna göra det.

Hejarramsor, roligheter och en speciell tågresa kan man förvänta sig menar Christan Svensson:

– Det är klart det är extra festligt, det är derby och enkronasmatch i Åseda.

På tisdagskvällen stod det klart att tillräckligt många anmält sig och att resan till Åseda kommer att bli av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista