Spelare i Västerviks IK och IK Oskarshamn.
Derbyt mellan IK Oskarshamn och Västerviks IK. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Västerviksspelare avstängd efter tackling

Fehérváry fick bryta matchen med blödande ansikte
0:32 min

Efter en tackling under helgens hockeyderby mellan Västervik och Oskarshamn stängs nu Joakim Englund i Västervik av i tre matcher.

Västerviks Joakim Englund stängs av de tre kommande matcherna i hockeyallsvenskan, skriver Västervikstidningen. Orsaken är den tackling han gav IK Oskarshamns Martin Fehérváry under söndagens derby. Martin Fehérváry tvingades att bryta matchen efter tacklingen.

Domaren valde att inte utvisa i samband med själva händelsen eftersom han inte såg den, men valde att titta på video i efterhand och anmälde sedan händelsen till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

– Jag tycker inte att det är någon uppåtgående rörelse. Men tacklingen tar hårt och olyckligt. Nämnden är försiktig med sådana här beslut och för vår del är det bara att acceptera domen, säger Västerviks tränare Roger Forsberg till Västervikstidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".