Oskar Kindstrand Vallhallaskolan
Oskar Kindstrand Vallhallaskolan. Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio
Oskarshamn

Samarbete ska få stopp på stöket i Oskarshamn

1:34 min

Ungdomsgäng som drar runt på stan, droger, skadegörelse och anlagda bränder. Nu samarbetar polisen, skolan och socialtjänsten för att få stopp på det.

– Det är avgörande att vi har ett bra samarbete nu. Och det har vi även om vi saknar ungdomspoliserna.

Det säger Oskar Kindstrand som är kurator på Vallhallaskolan som ligger mitt i Oskarshamn, mitt i Stadsparken. Här har det varit väldigt mycket stök senaste tiden.

– Vi har stora ungdomsgäng som hänger här på skolans område under kvällar och helger och vid några tillfällen har brandkåren varit här och fått släcka anlagda bränder, säger Oskar Kindstrand.

Räddningsledaren Anders Sjöberg säger att de fått rycka ut till upp emot tio anlagda bränder bara sedan skolstarten i augusti, bland annat flera kraftiga bränder i sopcontainrar.

– Jag är bekymrad över hur det har blivit och jag vet inte hur man ska komma tillrätta med det här, men polisen och socialtjänsten gör vad de kan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista