Årets Latitud 57 är slutsålt. Bild från 2015 års festival.
Foto: Matilda Arneving
Oskarshamn

Latitud 57 får pengar av Oskarshamns kommun

3:26 min

I sommar fyller Latitud 57 i Oskarshamn tio år och nu får festivalen en födelsedagspresent. Oskarshamns kommun har beslutat att dela ut 270 000 kronor extra till festivalen.

Efter ett positivt delårsbokslut har Oskarshamns kommun beslutat att dela ut extra pengar till olika föreningar. Latitud 57 får 270 000 kronor av kommunen. Och det glädjer så klart festivalgeneralen Christian Åberg.

– Det är ju fantastiskt roligt. Jag kan inte säga annat än att jag är glad.

– Det är ju bara ett förslag, men om det går igenom så kommer man kunna ha 270 000 kronor att börja arbetet med – och det är ju fantastiskt mycket pengar.

Festivalens budget för artister låg förra sommaren på 1,8 miljoner kronor, så tillskottet från Oskarshamns kommun betyder mycket för den kommande festivalen.

– Absolut. I och med att vi inte kommer höja några biljettpriser så är det här ett sätt att höja artistbudget och budgeten överlag.

Kommer ni använda de här pengarna till många mindre artister eller någon enskilt större?

– Vårt startfält har de senaste åren varit väldigt stora artister – de största som turnerar på vägarna, med svenska mått mätt. Det här blir kanske att fler "slottar" kan få större artister. Det blir fler artister per dag, som blir en större akt kanske.

Om du får drömma – vilken artist hoppas du ska ge sig ut på vägarna, så du kan boka upp den personen eller gruppen?

– Jag hade ju hoppas att Orup skulle ut. Han har vi ju kvar att boka, så det hade varit roligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista