FBC Kalmarsunds logotyp
Montage. Foto: Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Efter svaga starten – FBC Kalmarsund förstärker

FBC Kalmarsund siktar mot kval till SSL i vår, men seriestarten har varit svag. Nu värvar man in Emelie Rosenqvist från seriekonkurrenten IBK Lund Elit.

Förra säsongen spelade FBC Kalmarsund i SSL, den högsta innebandyserien i landet. Det blev degradering redan efter en säsong i finrummet och starten på den här säsongen har varit sämre än många väntat sig.

Därför väljer klubben nu att förstärka truppen med Emelie Rosenqvist från seriekonkurrenten IBK Lund Elit. Föregående säsong spelade hon med Malmö FBC i SSL.

– Vi är inte nöjda med vår start rent resultatmässigt, där vi har tagit två segrar på de inledande fem matcherna. Vi stärker nu laget med målsättning att spela kval till SSL senare i vår, säger Jessica Fivelstedt, sportchef i FBC Kalmarsund, i ett pressmeddelande.

I avtalet mellan föreningarna ingår att Rosenqvist inte spelar matcherna mot Lund.

– Vi vill tacka IBK Lund som varit mycket professionella i hela övergångsprocessen, utan deras samarbetsvilja så hade en övergång inte varit genomförbar. Vi önskar IBK Lund lycka till i serien framöver, säger Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund, i samma pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista