Kulturutvecklarna Maria Johansson, Borgholm, Pär Folkesson, Mörbylånga och Cecilia Alm, Kalmar.
Kulturutvecklarna Maria Johansson, Borgholm, Pär Folkesson, Mörbylånga och Cecilia Alm, Kalmar, vill sprida ljus över kulturen. Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio
Kalmar

Kulturfestival fokuserar på ungdomarna

1:32 min

Festivalen Ljus på kultur som nu ska genomföras för fjärde året i rad fokuserar i år på ungdomarna. En stor mässa planeras på Jenny Nyströmsskolan.

– Det blir fokus på ungdomarna i år, bland annat kommer det bara stå ungdomar på scenen när vi har den stora invigningen.

Det säger Cecilia Alm som är kulturutvecklare i Kalmar kommun. Tillsammans med de båda Ölandskommunerna genomför Kalmar kommun under den kommande höstlovsveckan den fjärde omgången av Ljus på kultur.

Det är ungdomar från de tre kommunernas kulturskolor som ansvarar för invigningen som ska ske på en scen utanför stadsbiblioteket i Kalmar när festivalen startar den 27 oktober. Samma dag blir det en ungdomsmässa på Jenny Nyströmsskolan med mängder av olika kulturyttringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista