Västerviks IK, VIK klubbmärke.
Foto: Faton Pasho/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Joakim Englund tackar nej till att få sina böter betalda

3:41 min

En supporter ville betala de böter avstängde VIK-spelaren Joakim Englund dömts till efter en tackling. Men Englund tackade nej och vill i stället att pengarna går till supportrarna.

Det var i derbyt mot IK Oskarshamn som Västerviks Joakim Englund tacklade IKO:s Martin Fehérváry, som tvingades bryta matchen efter smällen. Hockeyförbundets disciplinnämnd beslutade att stänga av Englund tre matcher.

I en Facebook-grupp för Västerviks fans skriver Joakim Englund på torsdagskvällen om hur en supporter erbjudit sig att betala de 3 000 kronor som disciplinnämnden dömt ut i böter. Straffet var orättvist, menade supportern. Men det erbjudandet har Västerviksspelaren tackat nej till.

– Jag tackar verkligen det ödmjukaste för denna fina gest av Göran, skriver Englund i sitt inlägg och fortsätter senare:

– Vi kom överens om ett annat förslag, nämligen: Att pengarna skall gå till våra rödblå krigare på läktaren. Jag ser helst att gåvan används som bidrag till att så många som möjligt sluter upp till bortamatchen mot IK Oskarshamn den 25 november. Det är en match jag ser extra mycket fram emot.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista