Peter Wretlund
Peter Wretlund (S). Arkivbild. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio
Oskarshamn

Uppgifter: Wretlund lämnar som kommunalråd

Det socialdemokratiska kommunalrådet i Oskarshamn, Peter Wretlund, lämnar sitt uppdrag. Det uppger Oskarshamns-tidningen.

Enligt källor till tidningen kommer Peter Wretlund att lämna sitt uppdrag som kommunalråd för att i stället gå över till regionpolitiken där han enligt källorna ska toppa Socialdemokraternas lista till den nya region som ska bildas när landsting och regionförbund slås ihop.

Uppgifter som Wretlund inte vill gå in på.

– Jag lämnar absolut inga kommentarer förrän vid presskonferensen i morgon (läs, fredag), i Be-Ge Hockey Center, säger han till tidningen.

På presskonferensen ska två saker presenteras, valberedningens förslag till ny ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och en, som partiet uttrycker det, "laguppställning till den nya regionen".

Oskarshamns-tidningen skriver vidare i artikeln att det, enligt deras källor, finns mycket som tyder på att Andreas Erlandsson, i dag ordförande i socialnämnden, blir nytt förstanamn för Socialdemokraterna i kommunpolitiken.

Peter Wretlund är fåordig när P4 Kalmar pratar med honom på kvällen.

Stämmer uppgifterna att du ska sluta som kommunalråd?

– Partiet har presskonferens i morgon klockan 14.

Kommer vi få svar på den presskonferensen?

– Vi har presskonferens klockan 14.00. I morgon.

Och då får vi svar?

– Det finns nog stora möjligheter till det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista