Nicki Pedersen.
Nicki Pedersen. Arkivbild. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Speedwaybomben: Nicki Pedersen klar för Västervik

1:38 min

Västervik speedway har gjort klart med en stor profil inom sporten. Trefaldige individuelle världsmästaren Nicki Pedersen från Danmark har bestämt sig för att göra comeback i elitserien.

Nicki Pedersen fick den här säsongen förstörd av en ryggskada i somras, men räknar med att bli helt frisk till nästa säsong.

Han har kört för Västervik tidigare men lämnade klubben för 15 år sedan, året innan han blev världsmästare för första gången.

– Jag är verkligen glad att vara tillbaka i Västervik. Det kommer bli härligt att se alla fans och fantastiska personer igen. Banan i Västervik inbjuder alltid till bra racing och jag ser verkligen fram emot att hjälpa klubben och mina lagkamrater och det viktigaste är att ge supportrarna underhållande och bra racing på Stena Arena, säger Pedersen till klubbens hemsida.

Sportchefen Morgan Andersson:

– Vi är mycket nöjda att ha Nicki tillbaka i Västervik speedway då vi jobbat över bred front med att stärka upp den främre delen av laget, säger han.

Nicki Pedersen, som fyllde 40 år i juni, har inte tävlat för någon svensk klubb den här säsongen men har tidigare även kört i Dackarna.

Se alla förare som är klara för Västervik i faktarutan nedan.

Förare klara för Västervik speedway 2018

Peter Ljung
Grzegorz Zengota
Bartosz Smektala
Mikkel Bech Jensen
Peter Kildemand
Nicki Pedersen
Magnus Karlsson 
Maksim Bogdanovs
Daniel Henderson
Anton Karlsson
Henrik Bergström
Philip Olofsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista