Jonathan Ring sitter inne på ett fik.
Jonathan Ring. Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Jonathan Ring om succéhösten – och framtiden

3:41 min

Jonathan Ring har gjort succé sedan återkomsten till Kalmar FF i somras. Han medger själv att det gått "över förväntan", men om framtiden ger han inget klart besked.

Jonathan Rings återkomst till Kalmar FF i somras har varit oerhört lyckosam. Ring har radat upp fina insatser under hösten och med bland annat flera mål har han varit en avgörande faktor bakom att KFF redan nu troligen har räddat sin allsvenska existens.

– Det har gått lite över förväntan. Samtidigt har jag vetat om mina kvalitéer. Jag tror på mig själv, säger Jonathan Ring samtidigt som han smuttar på en chailatte.

Vi möts på ett fik i centrala Kalmar. KFF-spelarna har en ledig dag och då ägnar sig Jonathan Ring oftast åt att fika eller spela tv-spel.

Sejouren i det turkiska laget Gençlerbirliği blev inte riktigt som Jonathan Ring hade tänkt sig. Truppen bestod av 25 spelare som alla var ungefär lika bra. Några marginaler att misslyckas fanns inte.

– Det var ett tufft halvår med inte jättemycket speltid. Då kollade jag med agenten om det fanns alternativ. Jag ville ha ett lag där jag kunde få mer speltid och betyda mer. Då kändes det bra att Kalmar dök upp.

Vad lärde du dig i Turkiet? Det är säkert fler än jag som tycker att du kommer tillbaka som en betydligt bättre spelare.

– Man får lära sig att vara mycket ensam och ta hand om saker på ett annat sätt. Sen var ju min flickvän med och hon betyder mycket. Utan henne hade det varit jobbigt.

Sedan återkomsten i Kalmar FF har Jonathan Ring varit en av allsvenskans bästa spelare. Tidigare hände det mycket runt honom när han hade bollen, men han fick kritik för att göra för få mål och målgivande passningar. Så är det inte längre.

– Mycket handlar om självförtroende och vi har ett bra lag. När det går bra för laget går det ofta bra för en själv också, säger Ring ödmjukt.

Frågan är vad som händer till nästa säsong? Jonathan Ring är tillbaka i Kalmar på korttidskontrakt och har varit tydlig med att han vill ut i Europa igen.

– Jag vet inte själv just nu. Jag kan bara säga att jag trivs väldigt bra här och om jag ska röra på mig måste det dyka upp något väldigt bra. Jag vill ha en utmaning, men även pengarna har betydelse.

Lyssna på hela intervjun i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista