Spelare i Västerviks IK jublar efter mål.
Västerviks IK har precis gjort 2-0 hemma mot Björklöven. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Hemmaseger för Västerviks IK

1:39 min

Västerviks IK tog en viktig seger hemma mot Björklöven, det blev 2-0 efter mål av Oskar Drugge och Christopher Fish inför 1403 personer.

Västerviks IK fortsätter därmed sin fina hemmasvit. Efter kvällens vinst mot Björklöven är laget fortfarande obesegrat på hemmais under ordinarie speltid.

Kvällens match inleddes med ett hemmamål i spel fem mot fyra. Spelformen som gnisslat ordentligt för VIK förlöstes av Oskar Drugge som satte 1-0 på passning av Joacim Hedblad och Alexander Wiklund.

Det målet blev det enda i första perioden och resultatet höll sig också inför den sista, i en jämn match där Jonas Fransson i VIK-målet var ett gott skäl till varför hemmalaget ledde så långt.

I sista perioden försökte Björklöven med förre VIK-aren Fredric Andersson att nå en kvittering men Jonas Fransson var omöjlig att göra mål på den här kvällen och istället ökade VIK på när Patrik Blomberg frispelade Christopher Fish som satte 2-0 med en och en halv minut kvar att spela.

I och med segern mot Björklöven är Västervik uppe på en tolfte plats i den jämna tabellen där det bara är två poäng upp till Modo på åttondeplatsen.

Matchfakta:

Västerviks IK - IF Björklöven 2-0 (1-0,0-0,1-0)

Första perioden: 1-0 (7.24) Oskar Drugge (Joacim Hedblad, Alexander Wiklund), spel 5/4.

Skott: 10-9

Utvisningar: VIK 1x2 min, IFÖ 2x2 min

Andra perioden:

Skott: 9-4

Utvisningar: VIK 1x2 min, IFÖ 2x2 min

Tredje perioden: 2-0 (58.26) Christopher Fish (Patrik Blomberg, Oskar Svanlund), spel 5/4

Skott: 6-10

Utvisningar: VIK 2x2 min, IFÖ 2x2 min

Publik: 1403

 

Nästa chans till poäng även på bortais är på onsdag när laget möter BIK Karlskoga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista