Amo HK:s avbytarnänk jublar efter ett mål
Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Spänning fram till slutsignalen när Amo segrade

Det var spännande ända in i slutet när RP IF Linköping besökte Amo HK under lördagseftermiddagen. Matchen slutade tillslut med en vinst för hemmalaget med 29-27.

Amo HK och RP IF Linköping har en bakgrund med väldigt jämna och spännande matcher och lördagens match fortsatte i samma spår. Amo höll däremot en bekväm ledning genom den största delen av matchen fram tills dess att Linköping kvitterade på en straff. 

Det var då lite mindre än 20 minuter kvar och därmed steg spänningen som höll i sig fram till att slutsignalen löd. Det var nämligen mindre än 30 sekunder kvar av matchen när RP IF Linköping reducerade till 28-27 och tvingade Amo till en timeout.

Efter det lyckades hemmalaget hålla tätt och spikade även igen matchen när man gjorde 29-27 med endast fyra sekunder kvar. Bästa målskytt i hemmalaget blev Daniel Steen med 12 mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista