Magnus Krusell
Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Magnus Krusells Kalmar FF-blogg

KFF-krönikör Krusell inte orolig trots förlust

Trots förlusten borta mot Jönköping Södra, är P4 Kalmars KFF-krönikör Magnus Krusell inte orolig för kvalspel. Han bedömer risken till "några ynka procent".

Kommentar/analys: Detta är en kommenterande publicering. Sveriges Radio är oberoende och agerar inte i något politiskt partis, intresseorganisations eller företags intresse.

Visst hade det varit skönt om KFF hade kunnat ta den där poängen i Jönköping ikväll. Poängen som med hundra procents säkerhet garanterar allsvenskt spel nästa år.

Nu blev det inte så och frågan är om vi ska vara oroliga nu igen? Nej, självklart inte. Vi pratar fortfarande om några ynka procents risk för att KFF ska bli passerade av både J-södra och GIF Sundsvall.

Matchen denna kylslagna oktoberafton präglades framförallt av det usla underlaget på Stadsparksvallen. Den leriga, ojämna och tungsprungna gräsmattan gjorde spelet ostrukturerat och präglat av kamp. Den matchbilden passar inte KFF, som är ett mer spelande lag.

Kanske märkte vi också att Jönköping hade mer att spela för, medan KFF-spelarna inte längre känner att varje match handlar om överlevnad. J-södra var lite hetare helt enkelt.

Efter en godkänd, men alldeles för trubbig, första halvlek, tappade KFF det mesta i andra. Å andra sidan motiverar Jönköpings andra halvlek mer än väl en allsvensk plats till nästa år. Endast tack vare storspel (igen) av Lucas Hägg Johansson i KFF-målet stannade siffrorna vid 2-0 efter två straffmål. 

Båda straffarna orsakades för övrigt av Mikael Dyrestam, som har en tendens att bli lite fladdrig i sitt agerande emellanåt.

Nu får Nanne Bergstrand och hans spelare ladda om till mötena med Häcken och Djurgården. Jag är, som sagt, inte orolig för kvalspel, men jag kan i alla fall medge att risken ökade med någon procent efter denna onödiga och lite märkliga förlust.   

Till sist. Det är inget annat än en skandal att Fotbollförbundet lägger ett Smålandsderby en måndagskväll. Om det hade varit helg, är det ingen vågad gissning att ett antal bilar hade bildat en karavan från Kalmar norrut genom skogarna förbi Vetlanda. Nu berövades kanske 500 personer chansen att se matchen på plats på grund av arbete och skola.

Gör om, gör rätt.

Relaterat

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista