Skylt med texten Olycka. Halvbild på polis. Montage.
Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Kalmar län

Många trafikolyckor men bara en till sjukhusvård

Flera trafikolyckor rapporterades under måndagsdygnet i Kalmar län. Det handlade mycket om viltolyckor, men också om en singelolycka utanför Påryd där föraren fick föras till sjukhus.

Under tre timmar på kvällen rapporterades tolv viltolyckor i Smålandslänen varav fem i Kalmar län. På Glabovägen, strax utanför Oskarshamn väjde en bilist för ett djur. Bilen for av vägen och in i ett träd. Ingen i bilen skadades

 Vid 21-tiden körde en bil av vägen mellan Påryd och Vassmolösa och det tog stopp mot ett stenblock. Den 19-årige föraren fördes till sjukhus. Polisen har misstanke om rattonykterhet 

 Vid 23.30-tiden körde en bilist på E 22 på två vildsvin nära Emån. Båda djuren dog, men ingen i bilen behövde åka till sjukhus.

Att många viltolyckor rapporteras nu är ingen tillfällighet

– Dels är det mörkare nu, dels är det många ute i skogarna, som får djuren i rörelse, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral till SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista