Anders Björkegren
Anders Björkegren Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Kalmar

Veckans 40-åring är mindre nojig men mer sentimental

7:04 min

Firandet av 40-åringar fortsätter och turen har kommit till Anders Björkegren, vars svärföräldrar tyckte han skulle fira sina 40 år i P4 Kalmar.

Familj, tid, resor och musik. Där har man mycket av det som kännetecknar veckans 40-åring Anders Björkegren

Som urmakare är troligen tiden något högst påtagligt i Anders Björkegrens liv, som egenföretagare likaså. Han har insett att tiden med familjen är oerhört viktig och därför försöker familjen resa iväg i alla fall två gånger per år för att just få tid tillsammans. 

För egen del tycker han att han har blivit lugnare med åren. Hans nojiga sida har lagt sig och han har, på ett bra sätt, blivit mer harmonisk men också mer sentimental.

– Jag har väl blivit lite klokare och lite visare får man väl hoppas, funderar Anders Björkegren. 

Det särskilda minne han väljer att berätta om handlar om resa tillsammans med familjen. Så klart. Ett särskilt dykarminne vårdar han ömt. Framtiden ser han tillsammans med sin fru Karoline. Då kommer de får mer tid tillsammans. 

Att han väljer Håkans Hellströms "Din tid kommer" som sitt låtval känns också som ett självklart val för urmakaren Anders Björkegren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista