Christina Fosnes och Johan Persson.
Christina Fosnes och Johan Persson. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Investeringar ska locka till inflyttning i Kalmar

1:09 min

Arbete och utbildning stod i fokus när majoriteten i Kalmar kommun presenterade sitt budgetförslag för det kommande året. Bland förslagen märks bygget av sex nya förskolor.

De satsningarna som görs ska få Kalmar kommun att fortsätta växa de kommande åren enligt kommunalrådet Johan Persson (S).

– Om man växer och hänger med då skapas också tillväxt, nya jobb. Det är väldigt få som vågar investera på en plats som faktiskt minskar i befolkning för de innebär minskat underlag, inte bara för kommunen utan också för näringslivet.

Johan Persson säger att det inte är något självändamål att växa. Men när befolkningen i Sverige ökar måste den göra det i Kalmar kommun också. Annars hamnar man på efterkälken.

Men Christina Fosnes, moderat oppositionsråd, är frågande till hur mycket majoriteten tänker lägga och hur de ska betala för alla byggen som ska göras.

– Vi hörde att det ska byggas ganska många nya förskolor i Kalmar. Men det finns inte några avsatta medel för detta. Det tycker jag är anmärkningsvärt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista