Silvia Rydberg framför en röd vägg och siffran 40.
Silvia Rydberg. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
40 x 40

40-åringen Silvia Rydberg portionerar ut energin

11 min

40-åringen, tillika P4-medarbetaren, Silvia Rydberg agerar impulsivt med energi. Dessutom är hon luststyrd och har kommit till insikt om att det är precis så här hon är.

P4 Kalmar firar 40 år i år och gör det bland annat med en intervjuserie där andra 40-åringar i Kalmar län intervjuas.

Efter ungefär ett halvår på P4 Kalmar är Silvia Rydbergs röst välkänd för dig som lyssnar på kanalen.

Viktiga beslut som kanske bör tas några extravarv innan de fattas, de fattar Silvia Rydberg direkt. Hon är dessutom medveten om hur hon fungerar:

– Väldigt luststyrd med massa energi som jag måste portionera ut på saker för att inte bli alldeles överhopad av projekt. 

Att resa på egen hand, att köpa motorcykel innan körkortet är i hamn, att säga upp sig från jobb utan att ha ett nytt är bara några exempel på hennes smått impulsiva sida.

Just jobbet är viktigt för Silvia Rydberg. Hon måste, med betoning på måste, känna att jobbet är kreativt och att det ger henne någonting tillbaka.

– Jag känner att jag fylls av energi när jag har varit på jobbet, inte dräneras så att när jag kommer hem bara orkar sitt i soffan och titta på sitcom. Det går inte, menar Silvia Rydberg. 

Låten hon valt är Chris Stapletons "Tennessee whiskey". Den betyder mycket för 40-åringen, och det finns en alldeles särskild orsak till att den blir Silvia Rydbergs låtval. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista