Medlemmar i Ölands manskör ståendes runt en flygel
Bo Samuelsson, Kenneth Werner, Göran Sjöcrona, Marcus Ahlman, Håkan Andersson, Erling Bengtsson (sittande), Lasse Danielsson Foto: Silvia Rydberg/Sveriges Radio
Mörbylånga

Oro i Ölands manskör inför jubileum – saknar körledare

4:39 min

Nästa år firar Ölands manskör 50 år, men det ser tufft ut inför jubileet. Kören har ingen körledare och utan en sådan är det nästintill omöjligt att öva stämsång.

Erling Bengtsson är ordförande i kören och han upplever att det är en ond cirkel just nu.

– När vi inte har körledare, då kan vi inte öva och då har det försvunnit körmedlemmar från oss, säger han.

Bengtsson är dock fortfarande hoppfull om att hitta någon passande kandidat, kvinna eller man spelar ingen roll men vissa egenskaper är att föredra, bland annat entusiasmerande, glad och pigg.

– Det får gärna finnas en kantorsexamen i botten, men det är inte nödvändigt. De behöver inte ha kantorsexamen, de kan vara duktiga ändå, säger Erling Bengtsson.

Manskören är fortfarande hoppfull om att hitta en ny körledare, så nu ska de börja träffas igen på kontinuerlig basis för att hålla igång sångrösterna och sammanhållningen i gruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista