Kalmar konstmuseum. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Kulturtanter laddar inför triathlon i Kalmar

2:58 min

På söndag genomförs Kulturtriathlon i Kalmar. Kulturtant 2017 är ett evenemang med tre stopp på fem timmar. Starten går på Kalmar konstmuseum och avslutas på Kalmar Stadsteater.

Kulturtant 2017 inleds på Kalmar konstmuseum, därefter väntar en stadsruntur med konsthistorikern Fred Johanson för att sedan avslutas med en konsert på Kalmar Stadsteater.

Birgitta Sturesson Olsson och Anette Palm, två kulturtanter, är väl pålästa inför strapatserna och har förberett sig med den ultimata utrustningen.

– Jag plockar fram varma kläder för det tror jag behövs, och så äter jag mycket näringsrik mat så jag har energi, säger Birgitta Sturesson Olsson.

Anette Palm laddar med promenadriktiga skor, hatt och paraply för det har Konstmuseumet rekommenderat på sin hemsida.

– Vi är fem stycken gamla arbetskamrater som väldigt länge haft ett stort intresse av kultur och så kläckte vi den här idén när vi var ute och åt lunch tillsammans, säger Anette Palm.

Men det är inte bara denna söndag som de tar del av kulturen i stan. Birgitta Sturesson Olsson har ett stort filmintresse och tycker att det finns ett fantastiskt stort utbud i staden.
Anette Palm går gärna på teater och konserter, och på stadsbiblioteket finns förutom böcker, tidskrifter, filmer och cd att låna med hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista