Polisbilar.
Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Vimmerby

Väpnat rån mot guldsmedsbutik i Vimmerby – flyktbil funnen

1:21 min

Strax innan klockan 11 på lördagsförmiddagen fick polisen larm om ett väpnat rån mot en guldsmedsaffär på Sevedegatan i Vimmerby. Tre personer ska ha hotat personalen med kofot och pistol.

Enligt polisen är det ännu så länge något oklart exakt vad som har hänt inne i butiken, men de tre gärningsmännen ska ha varit maskerade och beväpnade med kofot och pistol.

– Tre gärningsmän har tagit sig in i guldaffären, slagit sönder montrar och tillgripit guldföremål och sedan lämnat platsen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Har det varit kunder i butiken?

– Inga kunder vad jag har hört, men däremot i alla fall en anställd. Men det är ingen som ska ha blivit skadad.

Förutom guldföremål ska rånarna även ha fått med sig kontanter.

Gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen i en silverfärgad Ford Focus. Förutom bilen har polisen vittnesuppgifter och detaljerade signalement av de tre rånarna.

Just nu är polisen på plats för att säkra spår och för att söka efter gärningsmännen.

Strax efter klockan tolv påträffades bilen som rånarna färdats i på Blomsterhultsgatan av ett vittne. Den var då enligt polisen tom och har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista