Polisbilar på rad.
Foto: Leif Blom/TT
Kronoberg

Liljas Bil om polisavtalet: "Vi vill ha en smidig lösning"

Polisen har riktat skarp kritik mot det nya avtalet som kraftigt begränsar antalet verkstäder där länets polisbilar kan få service. Nu meddelar Liljas Bil att servicen kommer att finnas kvar lokalt.

Igår avslöjade P4 Kronoberg missnöjet vid polisen efter det nya avtalet som innebär att polisbilarna i Ljungby, Älmhult och Markaryd måste servas i Växjö eller Tingsryd. Det betyder 6 000 extra mil årligen för polisbilarna som behöver service över 20 gånger per år.

Men den Volvo-auktoriserade bilhandlaren Liljas Bil som vunnit upphandlingen berättar att man har lösningar på gång.

Enligt Liljas finns nämligen möjlighet att teckna underleverantörsavtal som gör att de tidigare verkstäderna kan fortsätta serva polisbilarna.

– Vi vill ha en smidig lösning så att polisen kan nyttja sina lokala Volvoverkstäder. Vi vill inte skapa en situation där våra kunder riskerar att behöva åka långa vägar för service, säger Liljas vd Mats Melander.

Anders Karlsson som är lokal polisområdeschef i Ljungby sade under fredagen till P4 Kronoberg att de anställda tycker att konsekvenserna av upphandlingen "är vansinne" och att det skulle behövas två heltidstjänster för att köra bilarna till service.

Nu välkomnar han beskedet om underleverantörsavtal från Liljas Bil.

– Jag hoppas verkligen att de lyckas med det. Då är det ju som det alltid varit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista