KFF mot Häcken
Arkivfoto. Foto: Patrik Wirengård
Sporten P4 Kalmar

Kalmar FF förlorade trots en man mer på plan

1:10 min

BK Häcken vann mot Kalmar FF med 2–0, trots att KFF kunde spela med en man mer under hela andra halvlek efter ett rött kort.

Tack vare att Hammarby besegrade Sundsvall med 4-1 tidigare på söndagen, var det redan klart att Kalmar FF klarat sitt allsvenska kontrakt även nästa år. Möjligen märktes det under matchen, där KFF trots att Häckens Mohammed Abubakari fått rött kort i första halvleken föll med 2-0.

Trepoängaren för Häcken var långt ifrån given när Mohammed Abubakari fick rött kort i den 43:e minuten. Domaren visade ut mittfältaren för ett slag i magen på Viktor Elm efter att spelarna stått och dragit i varandra utanför spel. Åsikterna gick isär om uppsåtet från Abubakari och slagets kraft.
-Det var inte så farligt men han slog ändå till mig, sade Viktor Elm efter att han hämtat andan i pausintervjun.

Ett annat omdebatterat domslut gynnade Häcken tidigt i andra halvlek. Paulinho föll till synes lätt i straffområdet efter att närmaste bevakaren, Mikael Dyrestam, valt att sluta jaga Häcken-spelaren. En straff Paulinho själv tog hand om på bästa sätt och satte, 1-0.
-Vi har väl sett värre straffar, menade ändå Häcken-tränaren Stahre.

Nasiru Mohammed avgjorde matchen med sitt 2-0-mål i den 71:a minuten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista