Polisen gräver efter spår. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Polsen gräver efter spår. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Podd lovar nya avslöjanden om mord i Förlösa

4:32 min

Förlösamordet, mordet på en 62-årig lantbrukare som bodde i Förlösa utanför Kalmar är ett av de mest omskrivna i vårt område. Nu tar figeholmssonen Anton Berg upp fallet i podden "Spår."

Det var på sensommaren 2012 som lantbrukaren försvann spårlöst från sitt hem.

Två år senare hittas hans kropp nedgrävd på en åker. Två personer döms för mordet.

– Det är en sorglig och mörk historia som också är väldigt spännande juridiskt, säger Anton Berg som gör podden tillsammans med sin kollega Martin Jonsson.

Tidigare har de tagit upp fallet med Kaj Linna, den gången slutade det med att Kaj Linna fick resning och friades från det mord han dömts för.

Men nu tittar man på fallet i Förlösa där det tog två år innan polisen hittade kroppen av den mördade. När de hittade honom var det tack vare ett vittne.

Det var en person som då var aktiv i Missing People som fick kontakt med den nu dömde mannen och som fick honom att berätta var kroppen fanns.

Nu har han och en kvinna dömts för sin inblandning och mycket har skrivits om mordet.

Men Anton Berg säger att det ändå funnits hittills okända saker som de fått fram.

– Gräver man så hittar man. Det har vi lärt oss. Sedan är det inte alltid att man kommer så långt som med Kaj Linna, att man hittar en avgörande sak som till och med högsta domstolen hänger upp sig på och ger resning. Men däremot har vi redan hittat saker som inte varit kända, eller kända men inte bevisade. Det finns en hel del sådana saker. Men jag ska inte säga för mycket än.
 

Anton Berg är lite hemlighetsfull. Han vill inte avslöja allt.

Podden görs i följetångsformat, det blir alltså flera delar och nya saker kan komma till under resans gång.

Men en sak kan han i alla fall avslöja.

– Vi har fått den första intervjun med kvinnan som dömts för mordet, jag har nog aldrig varit med om en så jobbig intervju.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista