Porträttbild av Elsa Karlsson framför grönområde
Elsa Karlsson ser fram emot de två matcher som är kvar av säsongen. Vinst i dessa och hennes lag IFK Kalmar spelar i allsvenskan nästa säsong. Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio
Kalmar

Hög press och mycket hjärta ska ta IFK Kalmar till allsvenskan

1:57 min

IFK Kalmar har med två matcher kvar av säsongen allt i egna händer. Det kan bli allsvenskt spel nästa säsong om allt går vägen.

Efter sju år i föreningen kan Elsa Karlsson, back i IFK Kalmar, sin klubb och sitt lag. Allsvenskan hägrar med två matcher kvar mot Holmalund och mot Assi IF. Vinst i dessa och saken är klar.

Det hela lär avgöras mot Assi hemma på Gröndal 12 november, tror Elsa Karlsson:

– Vi har en väldigt spännande avslutning att se fram emot.

Det är lagets vilja, hjärta och höga press som ska ta dem dit de vill. Laget är redo men organisatoriskt behövs en del förändringar, tror Elsa Karlsson.

Diskussionen kring var man spelar sina hemmamatcher om det blir allsvenskt spel har också startat för IFK Kalmars del med tanke på kommunens köp av Guldfågeln arena.

– Första känslan är att vi absolut vill vara kvar på Gröndal så länge det går.

Vad som eventuellt skulle få Elsa Karlsson att känna sig hemma på GFA istället för Gröndal, det har hon ganska tydliga tankar kring. Hör henne berätta mer i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista