Nybro

Sonens grav utsattes för stöld och vandalisering

2:44 min

I helgen åkte Kicki Karlsson och hennes man till Nybro kyrkogård för att göra i ordning sonens grav. Då upptäckte de att någon både förstört och stulit från graven.

Deras son Anton omkom i en olycka för 17 år sedan, endast 17 år gammal. Till hans minne framställde en gravör ett glashjärta med en ingravering av en bild på Anton. Det har legat på graven i sju år, men nu var den borta.

– Jag undrar vem som vill ha ett hjärta med hans bild i, det är för oss som det betyder jättemycket, säger Kicki Karlsson.

Hon blev både ledsen och arg när hon insåg vad någon hade gjort med hennes sons gravplats. Förutom glashjärtat så saknades även en ljusslinga, ett annat hjärta och minnessaker.

– Hur någon kan gå på min sons grav och ta hans saker. För oss är det nog med att han är död, och att vi har en grav att gå till. Därför blev jag jättebesviken över att någon går och plockar i hans grejer, säger Kicki Karlsson.

För henne infinner sig ett slags lugn när hon kan få komma till hans grav och göra fint.

– Min högsta önskan är att det här hjärtat med Anton ingraverad kommer tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista