Conny Strömberg och Per Ledin.
Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson drömmer om att ha både Conny Strömberg och Per Ledin i sitt lag. Foto: Mattias Forsberg/Sveriges Radio & Fredrik Karlsson/TT
Sporten P4 Kalmar

Kalmar HC jagar rutinerade stjärnorna: "Vi är lite kaxiga"

Hockeylaget Kalmar HC i division 2 drömmer om att plocka in meriterade duon Per Ledin och Conny Strömberg. Det uppger sajten Hockeypuls.

Kalmar HC jagar för närvarande en plats i division 1 och hoppas inom ett par år även ta klivet upp till hockeyallsvenskan, där länslagen IK Oskarshamn och Västerviks IK just nu spelar.

I marschen genom seriesystemet vill man nu förstärka med två stora profiler i svensk ishockey: förre Västervikspelaren Conny Strömberg och Per Ledin, med förflutet i bland annat Luleå och HV71.

– Vi hade långt gångna förhandlingar med Conny innan han valde att spela i Norge. Vi har en jäkligt bra trupp i dag, men nu tittar vi på att framförallt efter jul få hit spelare som inte bara gör ett bra jobb på isen, utan också drar hit folk. Per Ledin och Conny Strömberg är den typen av spelare. Frågan är alltid gratis. Vi får se vad som händer, säger Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC, till sajten Hockeypuls.

Kalmar HC är inte främmande för att vara ambitiösa i sina värvningsförsök. I klubben spelar just nu Jarkko Oikarinen med erfarenhet från både allsvenskan och division 1 och nyligen gjorde man klart med Jimmie Svensson, som spelat i laget tidigare, som förutom mängder av säsonger i allsvenskan även representerat Malmö i högstaligan.

– Man måste våga ställa frågan, vi är gärna lite kaxiga och sticker ut hakan. Det var ingen som trodde att vi skulle få hit Jimmie Svensson eller Jarkko Oikarinen heller. Många tycker att vi är dumma i huvudet som ens tänker på det, men vi vill försöka lägga fram ett schysst upplägg. Vi kan bara få ett nej, säger Tobias Johansson till Hockeypuls angående värvningsförsöken av Strömberg och Ledin.

Conny Strömberg själv verkar dock inte särskilt nära en övergång till Kalmar HC i nuläget. Till sajten säger han att han inte kan se sig själv spela i en lägre serie än hockeyallsvenskan.

– Det känns uteslutet. Jag känner att jag håller kvaliteten för ett lag som ska gå upp i SHL, jag vill föra upp ett lag – den formen och kapaciteten har jag. Det är inga hemligheter, säger Conny Strömberg till Hockeypuls.

Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson har dock inte gett upp.

– De skulle dra folk till Iffehallen, det är två färgstarka profiler och riktigt bra spelare. Det vore dumt att inte kolla med tanke på att de är lediga, säger han i en kommentar till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista