Svante Ingelsson på en gata.
1 av 2
Svante Ingelsson har lämnat Sverige och Kalmar FF bakom sig för Italien och Udinese. Trots flytten håller han koll på KFF och gläds åt lagets förnyade kontrakt i allsvenskan. Foto: Privat
Svante Ingelsson och Vilma Erlandsson håller om varandra vid vattnet.
2 av 2
Svante Ingelsson och flickvännen Vilma Erlandsson. Foto: Privat
Sporten P4 Kalmar

Svante Ingelsson stortrivs i Italien: "Det blir lite utflykter"

4:25 min

Nu har förre Kalmar FF-spelaren Svante Ingelsson debuterat i Serie A. I söndags spelade Ingelsson från start när hans Udinese mötte Atalanta – en debut som gav mersmak.

Svante Ingelsson gjorde några fina matcher i Kalmar FF våren 2017. Han var ändå inte helt ordinarie när han flyttade till Italien och Udinese i somras. Men nu har han gjort sin debut i Serie A, som är en av världens bästa ligor.

– Det var väldigt roligt och en härlig upplevelse, säger Svante Ingelsson med ett par dagars perspektiv på milstolpen.

Förhoppningen är att få fortsatta vara startspelare i Udinese och att samla på sig fler upplevelser. Det har känts bra på träningarna en längre tid och han har fått erfarenheter av att följa alla tidigare matcher från bänken.

Mot Atalanta (förre KFF-målvakten Etrit Berishas nuvarande lag) spelade Svante Ingelsson till vänster i anfallet med bland andra argentinske stjärnan Maxi Lopéz, med bakgrund i både Barcelona och Milan, bredvid sig.

– Det är så klart bättre fotbollsspelare och högre tempo här än i Sverige, säger Ingelsson som byttes ut med en halvtimme kvar av matchen.

I ljudspelaren ovan kan du höra mer om Svante Ingelssons liv i Italien, både som fotbollsspelare och människa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista