Lars Rosander. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Lars Rosander. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Hultsfred

Hultsfred tar hjälp av kommuninvånarna – vill få fler poliser

0:59 min

Hultsfreds kommun tar hjälp av kommuninvånarna för att få fler poliser. På sin Facebooksida har man lagt ut en text om hur det ser ut och nu hoppas de på invånarnas stöd.

Bland annat pekar man på högre brottslighet i Hultsfred än i grannkommunerna.

Lars Rosander (C) är kommunalråd i Hultsfred.

– Vi upplever att alla nya poliser som kommer ut hamnar i storstadsområdena. Det är klart att det är mycket brott och skjutningar där, men man får inte negligera de händelser som sker hos oss. Ska man hålla ihop landet är det en viktig del att man ska kunna känna att polisen finns närvarande även här.

För ett par år sedan bara tittade polisen själva på hur de ville ha sin bemanning. Det var inför den stora omorganisationen som nu genomförts.

För lite med sex poliser

Enligt Lars Rosander kom de då fram till att det behövs sex poliser i yttre tjänst i kommunen. Idag finns det en polis i yttre tjänst – på deltid.

Det är alldeles för lite menar Lars Rosander, men kommunens kontakter med polisen så här längt har inte lett någonstans. Så nu hoppas kommunen på hjälp från de som bor i kommunen med att sätta press på polisen.

– Vad befolkningen tycker tror jag betyder något – att polisen kommer att lyssna på det här, det hoppas jag verkligen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista