Kalmar

Kommunens vändning – erbjuder "Papi" fast jobb

1:13 min

Shemsi Brahimi, eller "Papi", är en hyllad ungdomsledare i Kalmar. På tisdagen berättade han att han kanske skulle sluta eftersom kommunen inte gav honom en tillsvidaretjänst. Men nu kommer nya besked.

Shemsi Brahimi, som också går under smeknamnet "Papi" är en hyllad och prisad ungdomsledare som bland annat anordnat fotbollskvällar för ungdomar i norra delen av Kalmar.

För två år sedan fick han en projektanställning på socialförvaltningen i Kalmar kommun för att jobba med ungdomar och integration.

Kontraktet går ut den 10 november och i går, tisdag, berättade "Papi" i P4 Kalmar att han funderade på att sluta med sitt arbete eftersom han inte fick någon tillsvidaretjänst.

Men när Roger Holmberg (S), ordförande i socialnämnden i Kalmar, intervjuades i P4 Kalmar på onsdagsmorgonen kom han med nya besked.

– Shemsi kommer få en fast anställning och vi kommer ha en diskussion med honom på fredag så vi kan lösa det här ganska snabbt så han kan fortsätta jobba, för han gör en viktig insats för Kalmar kommun.

Hör Roger Holmberg berätta mer i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista