Peter Alvinsson
Peter Alvinsson. Foto: eHälsomyndigheten/Jennifer Glans.
Kalmar

Peter Alvinsson blir ny chef för e-hälsotjänster

1:51 min

Peter Alvinsson, bosatt i Mönsterås, blir ny chef på eHälsomyndigheten i Kalmar. Han blir chef för avdelningen för e-hälsotjänster.

Peter Alvinsson tog examen vid Högskolan i Jönköping under mitten av nittiotalet. Efter det började han arbeta för landstinget i Kalmar län. Där fick han en rad ledande befattningar. Bland annat som IT-strateg och chef för landstingets IT.stab. 

Men han har på senare tid jobbat som konsult inom e-hälsa.

– Peter Alvinsson får en viktig roll i eHälsomyndighetens nya organisation. Jag värdesätter särskilt hans breda it-erfarenhet från hälso- och sjukvårdssektorn, säger Janna Valik, generaldirektör på eHälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Tillträdde under onsdagen

 – Det är verkligen inspirerande och få komma in i en myndighet på det här sättet. Som jobbar såhär i framkant, säger Peter Alvinsson ny chef för avdelningen för e-hälsotjänster på eHälsomyndigheten.

Vad ska du göra konkret?

– Alla de tjänster som finns utåt. Till exempel alla elektroniska recept som ska skickas från vården till apoteken. En tjänst där man kan se sina recept och så vidare. Tjänster man stöter på men som man kanske aldrig tänker på. Och det ska jag se till att det fortsätter fungera i hela landet, säger Peter Alvinsson. 

Hittills har eHälsomyndigheten rekryterat 88 personer och ska anställa ytterligare 12 innan man anser att man är fullt bemannade. 50 anställda på myndigheten blir kvar i Stockholm där myndigheten ursprungligen låg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista