Hanna Ankarberg Lagergren, veckans 40-åring
Hanna Ankarberg Lagergren, veckans 40-åring. Foto: Emma Sandebäck/Sveriges Radio.
Hultsfred

Drömmen är att flytta Frankrike med hela familjen

9:58 min

Hanna Ankarberg Lagergren från Målilla har många järn i elden. Med barn, träning, heltidsjobb och pyssel med huset har hon inga problem att fylla dagarna.

På gården Röklösa, utanför Målilla bor veckans 40-åring. Hon har spenderat åtskilliga sommarlov i Byxelkrok och tävlat med sin ponny i både hoppning och dressyr.

Nu står stallet tomt. Men det är inte omöjligt att hästlivet, som tagit en stor del av Hannas liv, får en ny plats i hennes hjärta.

Hanna älskar sitt jobb som språklärare och har tagit med sig sina elever till sitt älskade Frankrike. Andra saker som engagerar henne är när samhällsfrågor som rör rasism och feminism väcks.

Det här är tjejen som inte har något behov av att lämna sitt hus på sommaren. Med egenodlade grönsaker, ett stort utekök och pool runt husknuten är Hanna Ankarberg Lagergren mer än nöjd.

Men den kanske mest överraskande vändningen kom nog när hennes man Henrik föreslog en buggkurs. Han hade aldrig trott han kunde dansa, men plötsligt hände.

– Jag blev jätteglad. Nu buggar vi mest hemma, men det är ju alltid kul att göra något tillsammans, säger Hanna och ler.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista