Skådespelare repeterar
Daniel Alleved, Simon Almljung, Maria Andersson och Ida Seve åker till Malmöoperan på måndag. Foto: Lennart Palm
Kalmar

Politiker skriver musikal om Ivar Kreuger och Greta Garbo

1:27 min

Mikael Ländin, socialdemokratisk ordförande i omsorgsnämnden i Kalmar kommun har nu gjort verklighet av en gammal dröm. Han har skrivit en musikal om Ivar Kreuger och Greta Garbo.

På måndag åker han och en liten ensemble ner till Malmö för att presentera ett smakprov av musikalen, som heter Ivar kort och gott, för en regissör på Malmöoperan och gillar han det han hör så kan det innebära det stora genombrottet, säger Mikael Ländin.

– Då kommer man att sätta upp den här på 18 olika platser runt om i södra Sverige. Det skulle vara helt fantastiskt.

Med sig till Malmö på måndag har Mikael Ländin ett gäng som ska presentera hans baby på bästa sätt. Sångarna Ida Seve och Daniel Alleved och skådespelarna Maria Andersson, Simon Almljung och Magnus Kviske. Och pianisten Josef appelqvist.

Och om det inte går hela vägen, om Malmöoperan ändå väljer att inte sätta upp föreställningen så räknar Mikael Ländin att hitta ett sätt att själv sätta upp den på hemmaplan.

– Då gör vi det själva och sätter upp den på Kalmar teater nästa år, säger han.

Mikael Ländin har skrivit musiken och hans son Isak har också bidragit där. Manuset har skrivits tillsammans med historikern Göran Modig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista