Anki och Mikael Foss
Anki och Mikael Foss Foto: Privat
Kalmar

Blev av med sin assistans – har skickats till akuten tre gånger

2:55 min

Sen strokedrabbade Mikael Foss för sex veckor sedan blev av med delar av sin personliga assistans så har han fått uppsöka akuten tre gånger.

– Hemsjukvården har fått ringa efter ambulans tre gånger på sex veckor, säger Mikael Foss i Kalmar när han tittar tillbaka på tiden sedan den 17 september. Det var då han förlorade rätten till assistans med dubbelbemanning.

Dessutom säger han att hans allmäntillstånd försämrats betydligt sedan beslutet att han bara ska ha en assistent stora delar av dygnet verkställdes.

– Jag har fått problem med blodtrycket och minsta förkylning kan innebära stora problem för mig i nuläget.

Kampen har pågått länge

Kampen för att få ha två assistenter dygnet runt har pågått länge nu och överklaganden och skriftväxling med förvaltningsrätten, advokater och försäkringskassan har blivit vardag för Mikael Foss och han fru Anki. Och nu har han tagit ett svårt beslut, men ett beslut som han såg som nödvändigt.

– Jag lämnar nu socialdemokraterna som jag varit medlem i sedan 16 år tillbaka. De står inte på de funktionshindrades sida, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista