Spelare tackar varandra i Oskarshamn
Förlängningsseger för IKO mot Vita Hästen Foto: Janne Rindstig
Sporten P4 Kalmar

Ny hemmaseger för IK Oskarshamn

3:12 min

IK Oskarshamn vann med 4–3 men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.

Vita Hästen hade läst på läxan bra och spelade redan från början ett spel som effektivt stoppade Oskarshamns höghastighetshockey.

– Det klickade inte riktigt i idag, men skönt med en krigarseger, säger Tom Linder, back i IK Oskarshamn.

Hemmalaget körde fast gång på gång och hade svårt att sätta motståndarna under press och skapa öppna målchanser. Ändå stod det 2–1 efter en period med två mål i numerärt överläge.

Det klickade inte riktigt i idag, men skönt med en krigarseger.

Gästerna ökade trycket ytterligare i andra perioden. Kvitteringen kom och dessutom kvällens första hemmautvisning.

Mitt i Vita Hästens intensiva jakt på ledningsmål kom Tom Linder från utvisningsbåset och fri med Viktor Kokman gjorde han inget misstag.

– Det har väl nästan aldrig hänt förut men det var ett drömläge, säger Tom Linder själv om målet.

Tom Linders mål såg ut att bli matchavgörande men gästerna hann kvittera i numerärt underläge under slutminuterna. Matchen fick avgöras i förlängning där Lucas Elvenes omgående satte punkt med mål till 4–3.

IK Oskarshamns spela fungerade inte som det gjort tidigare hemma samtidigt som Vita Hästen gjorde en bra match. Att lagen delade på poängen efter ordinarie matchtid får ses som rättvist.

Stämningen var hög i hallen och de 2 442 i publiken bjöds på en matchbild de flesta nog inte väntat sig. IK Oskarshamn gick i och med segern upp på andra plats i hockeyallsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista