Valerie Carlson
Valerie Carlson gjorde matchens enda mål. Arkivbild. Foto: Carl Wickström/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

IFK Kalmar allt närmare damallsvenskan

2:36 min

Efter seger med 1–0 i den viktiga matchen mot Holmalunds IF Alingsås kan IFK Kalmar bli klara för damallsvenskan i sista hemmamatchen.

Det är tätt i kampen om en uppflyttning till damallsvenskan bakom redan klara Växjö DFF. Både Assi IF och AIK nosar IFK Kalmar i hälarna och en stund på lördagseftermiddagen låg AIK på andra plats i tabellen, efter seger mot Hovås Billdal IF.

Det är riktigt skönt att vi får in en boll där.

Även för Holmalund, som kämpar för att hålla sig kvar i elitettan, var det en viktig match. Men det var IFK Kalmar som var det stabilare laget och hade också det mesta av spel och målchanser.

– Jag tycker inte de bjuder upp någonting i första, utan försöker hitta någon omställning, säger IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson efter matchen.

Kalmarspelaren Amanda Fredriksson håller med.

– De går ner väldigt djupt och vill inte pressa överhuvudtaget. I första halvlek har vi svårt att hitta de här klara målchanserna, så det är riktigt skönt att vi får in en boll där.

Det målet, som blev matchens enda, gjordes i 37:e minuten av Valerie Carlson genom en välplacerad nick.

Jag tycker inte de bjuder upp någonting i första.

Andra halvlek bjöd på ett jämnare spel, även om Jonas Walfridsson gärna hade velat se något mål till.

– Normalt sett så gör vi kanske 2–0 och då kanske det rinner iväg några mål till. I dag ville bollen inte riktigt in, säger tränaren.

Efter IFK Kalmars bortaseger i Alingsås behåller alltså laget andraplatsen och har allt i egna händer inför mötet med Assi hemma nästa söndag. Och även om det räcker med oavgjort för att säkra avancemang så har Amanda Fredriksson målsättningen klar för sig.

– Det är bara vinst som gäller. Vi ska vinna helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista