Lovisa Johansson IFK Kalmar
Lovisa Johansson i IFK Kalmar ser fram emot veckan och helgens match. En poäng räcker för avancemang till allsvenskan. Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio
Kalmar

En speciell vecka väntar IFK Kalmar

2:43 min

En ynka poäng. Det räcker hemma mot Assi IF på söndag för att IFK Kalmar ska spela i allsvenskan nästa säsong. Nu väntar en speciell vecka för spelarna.

Målvakt i IFK Kalmar, Lovisa Johansson, tror att veckan som kommer kan bli lite annorlunda.

– Det blir en lite speciell vecka men samtidigt precis som alla andra för det är träningar som vanligt, och det är match till helgen där vi måste göra vårt jobb och plocka poäng.

Det kanske något ovanliga uppsnacket som kan bli i veckan försöker Lovisa Johansson bortse ifrån. Men hon vill att det ska snackas.

– Vi vill ju att alla ska komma till Gröndal på söndag, skrattar hon.

Fokus i veckan råder dock på kommande match. Målvakten i IFK Kalmar försöker att inte drömma iväg även om en bild finns av scenariot efter matchen på söndag där alla är glada efter vinst och IFK Kalmar tar klivet upp i fotbollens högsta serie.

P4 Kalmar sänder söndagens match mot Assi, du hittar sändningen här eller i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista