man framför tunnbrödsmaskin
Sahib Sahib framför packmaskinen som är den senaste investeringen. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Mönsterås

Bageriet i Ålem fortsätter investera i orten

Sahib Sahib: Kvalitén avgör vår framtid
2:37 min

Tunnbrödsbageriet Kalmar bageri fortsätter att satsa i Ålem. Lokalytan har fördubblats och ett nytt frysrum har byggts.

Det är lugnt och stilla i bageriet i den gamla antennfabriken i Ålems kyrkby denna novemberförmiddag.

Det enda som hörs är rullbanden som rullar för att kallna i bageriet. De tre brödbilarna är redan på väg ut med dagens laddning av tunnbröd runt om i länet.

– Vi har hela tiden utökat vår kundstock. Det är roligt, säger Sahib Sahib på Kalmar bageri.

Bageriet har gått bra. Lokalytan har fördubblats under det 1,5 år det varit igång. Nu har man cirka 1 000 kvadratmeter. Samtidigt har företaget investerat i en förpackningsmaskin och ett frysrum för cirka en miljon kronor.

– Det vi satsar på är kvalité och att sätta kunden i centrum, säger Sahib som sett tre av sina bagerikonkurrenter fått lägga ner i länet under året.

Om tio år tror Sahib att bageriet kommer att leverera tunnbröd över hela Sverige genom distribution via en stor livsmedelskedja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".