Mönsterås Bruk. Foto: Hasse Carlsson/SR
Arkivbild. Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio
Mönsterås

Man brännskadades svårt på Södra Cell – dog av skadorna

1:30 min

En person fördes till länssjukhuset i Kalmar efter en olycka vid Södra cell i Mönsterås under tisdagsmorgonen. Under förmiddagen kom beskedet att mannens liv inte gått att rädda.

Larmet kom strax efter klockan 07 om att en person skadats inne på Södra cells område i Mönsterås. Den skadade, en man i 50-årsåldern, fördes till länssjukhuset i Kalmar men hans liv gick inte att rädda. Hans anhöriga har underrättats.

Det var under ett underhållsarbete av en tork som mannen brännskadades svårt.

– På en avdelning hade vi ett planerat underhållsstopp och i samband med det skedde ett olycksfall. Personen omhändertogs först av vår egen insatsstyrka här, sen fördes personen till sjukhuset i Kalmar där man konstaterade att brännskadorna var så allvarliga att hans liv inte gick att rädda, berättar platschefen Carsten Wieger.

En krisgrupp har upprättats vid Södra cell och den del där olyckan inträffade är avspärrad medan polisen gör teknisk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista