Johan Björling 40
Johan Björling är en av de 40-åringar P4 Kalmar intervjuar under året. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
40 x 40

Johan tyckte det var värre att fylla 30

40-åringen Johan funderar över sin livsresa så här långt
10 min

När Johan Björling var liten följde han med sin pappa som körde passagerarbåt längs Höga kusten. Då trodde Johan att han skulle bli kapten, nu drömmer han om att skriva en bok.

P4 Kalmar firar 40 år i år genom att intervjua jämnåriga länsbor. Den här gången har turen kommit till Johan Björling, som också är medarbetare på P4 Kalmar.

Åren gick och Johan Björling ändrade riktning i livet. Efter några prövoår som matros fick det vara nog med sjömanslivet.

I dag är tvåbarnspappan i stället journalisten som lever med drömmen att någon gång kunna skriva en egen bok. Friheten att styra sin egen dag är något han skulle gilla.

Lyssna: Fler möten i intervjuserien med 40-åringar i länet.

Vilken typ av bok det skulle bli är han däremot inte helt säker på. Han väntar på att idén liksom bara ska trilla över honom.

Annars, när han ser tillbaka, är det ändå de där turerna med pappas passagerarbåt han minns bäst.

– Det var två höjdpunkter på året, dels julen men framför allt den där julimånaden när jag alltid följde med honom i skärgårdsbåten, säger Johan Björling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".