Maskin som kör på Gasten och Marianne Dahlberg.
Just nu pågår arbetet med att göra om konstgräsunderlaget på Gasten. Marianne Dahlberg (S) säger att kommunen lyssnat på kritiken. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio & Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Kalmar

Konstgräsplanen på Gasten görs om från grunden

3:52 min

Gastens konstgräsplan ska få nytt underlag och nu läggs grunden till vad som ska bli en träningsplan av hög klass.

Konstgräsplanen vid Gasten i Kalmar används flitigt av olika föreningar.

Men det har riktats mycket kritik mot att underlaget varit så slitet att spelare blivit skadade när de tränat på den hårda planen. I en intervju med P4 Kalmar i januari sa Kalmar FF:s Rasmus Elm:

– Konstgräsplanen sliter mer än vad den gjorde förra året. Det känns i både fotleder och benhinnor och jag har fått gå av planen några gånger.

Det gamla ytskiktet är borttaget och nytt modernt konstgräs ska läggas på planen som förbereds från grunden.

Grästypen är vald i samarbete med föreningarna som normalt befinner sig på Gasten, säger Marianne Dahlberg (S) ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Kalmar kommun: 

– Det kommer bli av typen Fifa quality pro, vilket med råge uppfyller fotbollförbundets krav.

Samma typ av konstgräs har redan lagts på Lindsdals idrottsplats och byten av flera andra konstgräsytor i Kalmar kommun är på gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista