Sanna Lundström och Viktoria Malm sitter på en bänk.
Sanna Lundström och Viktoria Malm hoppas den nya Facebookgruppen "Narkotikafritt Mönsterås" ska bli det stöd som många anhöriga till drogmissbrukare behöver. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
Mönsterås

Deras söner är fast i drogberoenden

2:47 min

Föreställ dig vanmakten och oron när du förstår att ditt barn är narkotikaberoende och att du själv bara kan se på. Sanna Lundström och Viktoria Malm är det verklighet.

Sanna Lundströms och Viktoria Malms söner är båda långt in i ett missbruk.

Det är svårt att förstå att det finns så mycket narkotika i Mönsterås.
Men under ytan finns en annan mycket mörkare värld.

– Det här är som ett drogernas Mecka, säger Viktoria Malm.

De båda mammorna berättar att de försöker hålla en kontinuerlig kontakt med sina söner, som numera på andra orter.

– Jag har alltid försökt ha en nära relation till min son och det verkar som även han också har ett behov av kontakt. Han vill liksom prata ut och förklara, säger Sanna Lundström.

Men de vet båda två att de inte är ensamma. Sanna och Viktoria kände att det saknades ett forum dit man kan vända sig för att möta andra i samma situation.

Nu har en Facebookgrupp startats där de hoppas att anhöriga till missbrukare ska kunna hitta stöd och kraft. Det kan behövas i de mörkaste stunderna.

– Jag kommer aldrig få tillbaka min son som han var. Han är som två personer, dels den där killen med ett hjärta av guld, men också ett missbrukarmonster, säger Viktoria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista