Robert Loeffel och polisbil med avspärrningsband.
Arkivbild. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio & Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Kalmar

Polisen utreder misstänkt mord utanför Kalmar

1:09 min

Polisen utreder ett misstänkt mord i Kalmar efter att en kvinna hittats död under oklara omständigheter.

Robert Loeffel, polisens presstalesperson säger till P4 Kalmar att det handlar om en kvinna som hittats död på en mindre ort utanför Kalmar på torsdagskvällen. 

– Polismännen på plats konstaterade att det var oklara omständigheter och därav har vi inlett en förundersökning med den här brottsrubriceringen, säger han.

Larmet om den avlidna kvinnan kom från en person, men vem det är vill inte Robert Loeffel gå in på. Han påpekar också att det inte behöver handla om ett brott. 

Väntar på svar från obduktion

– Det behöver inte ha skett ett brott i samband med det här dödsfallet. Kvinnan ska nu obduceras och vi avvaktar det beskedet för att se om det är något som hänt eller inte, säger Loeffel.

Det är rutin att rubriceringen blir mord alternativt dråp när det är oklara omständigheter kring ett dödsfall.

I väntan på svar från rättsmedicin och obduktionen arbetar polisen ändå parallellt med att försöka få fram mer information om det skulle visa sig att det handlar om ett brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista