Polispatrull.
Arkivbild. Poliserna på bilden har inget med händelsen i artikeln att göra. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Gick till attack mot poliser – utreds som mordförsök

Den misstänkte mannen är förd till sjukhus
0:25 min

I samband med ett omhändertagande ska en man i 45-årsåldern ha gått till attack mot två poliser i Kalmar.

Polisen skulle omhänderta en man i 45-årsåldern i hans hem enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Bråk uppstod och enligt polisen fick mannen tag i ett tillhygge, som han använde till att attackera patrullen. I samband med bråket skadade sig mannen allvarligt och fick föras till sjukhus.

En förundersökning om mordförsök på de två poliserna är inledd. De bägge poliserna ska dock ha klarat sig utan fysiska skador.

Den misstänkte mannen vårdades dock för allvarliga skador efter händelsen. Enligt Länssjukhuset i Kalmar rör det sig om en sårskada. Mannen vårdades till en början på en intensivvårdsavdelning, men har nu kunnat flytta till en annan vårdavdelning.

Mannen är misstänkt för mordförsök och en förundersökning har inletts. Samtidigt har en anmälan mot poliserna upprättats hos riksåklagaren för polismål, då mannen skadades i samband med gripandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".