Kim Nilsson.
Kim Nilsson gjorde två mål för Kalmarsund. Foto: Viktor Andersson/Sveriges Radio
SPORTEN P4 KALMAR

Seger för Kalmarsund i händelserik match

Det blev en väldigt jämn och händelserik match mellan Åstorp/Kvidinge och FBC Kalmarsund. Det blev femton mål i matchen, som Kalmarsund till slut vann.

Matchen mellan hemmalaget Åstorp/Kvidinge och FBC Kalmarsund hade alla förutsättningar för att bli en jämn match på förhand då de två lagen båda var på jakt efter att hänga på toppen i tabellen.

Det var Kalmarsund som direkt kopplade grepp om matchen. Efter två minuters spel kunde gästernas Marcus Johansson ge sitt lag ledningen och drygt två minuter senare utökade Simon Nilsson Kalmarsunds ledning till 2-0.

Men det var hemmalaget som avslutade första perioden starkast. Efter Åstorp/Kvidinge först reducerat och sen kvitterat så kunde man även ta ledningen genom Andreas Bremer. 3-2 till Åstorp/Kvidinge alltså.

Den andra perioden blev även den väldigt jämn och händelserik och efter två mål av Kim Nilsson så var det helt plötsligt fördel Kalmarsund igen. Marcus Johansson kunde sen göra sitt andra mål för dagen innan hemmalaget satte 4-5 precis innan paus.

Den tredje perioden blev precis som de två första, målrik. Tim Nyander gjorde två mål, precis som Simon Nilsson passade på att göra sitt andra mål. När domaren till slut blåste av matchen så var siffrorna 7-8, alltså seger för gästande FBC Kalmarsund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista